Zwembadmozaïek in pure print

Wat startte met een mood board, eindigde met ware printkunst. Een klant van ons, actief in trendy herenmode, kwam bij De Egberghs-Meedenkers terecht met de vraag naar inspiratie voor een creatieve inkleding van de nieuwe lente-etalage.

Met enkel nog maar wat losse moods via de dropbox – afbeeldingen van mensen zonder hoofden, zwembaden, luchtmatrassen, etc. – mochten we er al eens over nadenken. De dagen erna zou er fotoshoot zijn in een exclusief zwembad, die de azuurblauwe draad moest worden doorheen de nieuwe lentecampagne.

Zwembadtrappen en het juiste blauw

“Zou het niet vet zijn mochten we hetzelfde zwembad in de etalage konden reconstrueren?”,  was al snel de reflex. “Via panelen kunnen we dan wel leuke achterwanden printen in dezelfde kleuren printen.” Eén nadeel: de verweerde parketvloer in de etalage vloekte sterk met het beoogde effect. Ook de vloer bedekken, met hetzelfde mozaïekpatroon was dan een logische volgende stap.

Eens de eerste beelden van de fotoreportage ons toekwamen, vloog ons team van grafische designers op het natekenen van een mozaïekpatroon. Vierkantje voor vierkantje werd minutieus onder handen genomen en de eerste grootformaat proefdrukken op papier zagen er al veelbelovend uit. Na enkele reviews met de klant zaten we er pal op met de blauwtint. Een creatieve co-creatie met een team van professionele etalagisten zorgde ervoor dat ook de overige props in de etalage helemaal juiste stijl zaten.

“Zou het niet vet zijn mochten we hetzelfde zwembad in de etalage konden reconstrueren?”

Niet enkel de look, ook de feel

Maar we zouden niet Egberghs heten, als we niet ook Beyondzouden gaan in de afwerking. Op onze freestafel kunnen we grote formaten papier- en plaatmateriaal haarfijn uitsnijden en frezen. Dus was de finale touch elk tegeltje voorzien van realistische groefjes. Zo kregen we een nog realistischere tegelstructuur die zelfs voelbaar was en zorgde voor een geslaagd diepte-effect.

Een laatste uitdaging was de plaatsing van nieuwe vloer over de oude. Er stond namelijk nog een sierlijke balustrade in de etalage waar rond moest gewerkt worden. Inclusief rond de barokke voetjes onderaan de balustrade. Onze opmeter ging ter plaatse zodat we alle panelen perfect konden laten aansluiten op mekaar bij de plaatsing.

Het eindresultaat mag gezien! Eén van de meest opvallendste etalages in town en een klant die helemaal klaar is voor een geslaagd modevoorjaar. De voltooiing van de etalage is geen einde, maar de start van een vlammende cross-media lancering van het nieuwe concept. Voor ons nog  geen tijd voor een cocktail op onze luchtmatras!  De buren-handelaars zijn ook jaloers geworden…

Inspiratie nodig?

Neem contact op met de Egberghs Meedenker of kom langs in onze showroom om onze realisaties hands-on te ontdekken.