Wood-n’t it be nice? Jouw prints op hout.

Printen op hout. Het kan al even, maar nooit zo verregaand als vandaag! De laatste jaren heeft Egberghs de trend gezet in de houtprinttechniek en van wood printing één van zijn expertises gemaakt. Of het nu gaat om een creatief alternatief voor papier, gepersonaliseerd drukken, tot zelfs productdesign in hout. Hout is hot!

Voel, zie, ruik

Veel meer dan de traditionele dragers, heeft hout die ambachtelijke en warme uitstraling. Textuur, robuustheid en karakter die pakweg het papier of smooth-slick-looking kunststofpanelen zullen de textuur, robuustheid en het karakter van hout nooit kunnen evenaren. Het contrast of net de symbiose met dit natuurproduct zorgt voor ongezien vuurwerk in de printwereld.

Een minimalistische 3-D tekening op tropisch hout, een fleurige partyuitnodiging op gebleekte berk, een stevige boerenkostmenu op eik vol knoesten. “Hand in hand of neuzen tegen mekaar,” aldus Gert Vroonen (CEO van Egberghs). “Experimenteren met hout kan zorgen voor dat extraatje waar wij zo van houden: kleurrijke fotoafbeeldingen krijgen een zoete zwijm, strakke witte vormen krijgen een rokerige heavy-wood – net niet heavy-metal – ondertoon . Jouw eerste invite op hout persoonlijk toegestuurd gaat zeker niet zomaar de prullenmand in.”

Experimenteren met hout kan zorgen voor dat extraatje waar wij zo van houden

Uit het juiste hout… 

Net zoals elk hout zich anders gedraagt, gedraagt ook inkt zich anders op elk type ondergrond. “Elke creatie verlaat pas onze drukkerij nadat ze uitvoerig aan de nodige tests onderworpen is, of nadat ze een gepaste afwerking heeft gekregen,” vervolgt Gert. “Dit is een procedee dat we al jaren verder vervolmaken. Hout is eigenlijk een traditioneel materiaal, was het dan weer eeuwen niet, en nu is het weer helemaal in.” 

“Tabletstaanders met opdruk, uitgefreesde vormen: met onze machines kunnen wij er werkelijk alles uitsnijden of op printen. Bloemetjes, hoekige texturen, hartjes,… ,” lacht Gert.

‘Hout’ jij ervan? 

De Egberghs Experience Zone is publiek toegankelijk tijdens onze openingsuren. Voor meer inspiratie neem je best contact op met de Egberghs Meedenker via meedenker@egberghs.be. 

Een voorproefje van hoe we jouw communicatie kunnen versterken?

Beleef het zelf in onze experience room. Je krijgt er een exclusieve tour achter onze schermen bovenop.