support

Hoe bestanden aanleveren?

Resolutie

De resolutie geeft het aantal puntjes per inch weer waaruit een beeld is samengesteld. Hoe hoger, hoe beter. Wij vragen 300dpi om een kwalitatief drukwerk te kunnen afleveren.

 

Afloop

 

Heb je een ontwerp met tekst, afbeelding of kleur dat tot op de rand wordt geprint? Dan voorzie je je ontwerp altijd met een afloop van 3 mm. Wij drukken namelijk op een groter papierformaat dat we daarna bijsnijden naar het gewenste formaat.

LET OP! Neem voldoende ruimte tussen vitale tekst en de snijlijn. Zo voorkom je dat belangrijke delen van je tekst wegvallen. De snijlijn is een fictieve lijn. Ze mag niet in je document staan! Duid de snijlijn aan met snijtekens.

 

Bestandsformaat

Het bestand dat je uiteindelijk aanlevert, is in .PDF. Dit bestand ziet hetzelfde uit op elke computer en kan je met gratis software openen. Word- of Excel-bestanden durven al eens te verspringen! Sla ze daarom op als .PDF en kijk goed na of er tijdens de omzetting niets versprongen is.

Bestand met personalisatie

De naam zegt het al: dit is gepersonaliseerd drukwerk. Zoals een adres op omslagen, een persoonlijke aanspreking op een uitnodiging, een promocode of zelfs een op maat gemaakt magazine. Wij vertrekken van een vaste opmaak en een tabel met te personaliseren velden.

 

Aanmaken van de tabel

Dat is het makkelijkst in Excel. De rijen van de tabel bevatten de versies. De kolommen bevatten de variabele data. In de eerste rij (De header) zet u de naam van de variabele kolom (bv. Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer, E-mailadres). In de rijen hieronder zet u de data die u wilt afdrukken. 1 rij per versie. De aanlevering gebeurt in een .csv-formaat of een Excel-werkmap.

 

Aanmaken van de opmaak

 

Duid tijdens de opmaak uw variabele tekst aan. Zet ze tussen [ ]. Bij een aanspreking krijgt u dan bv. “Beste [Voornaam],”. Nadien vervangen wij deze ‘tags’ door de variabele tekst uit uw tabel. Aanleveren van de opmaak Bij aanlevering hebben we ook het InDesign-bestand nodig en alle links en fonts die gebruikt worden. Dit alles kunt u makkelijk doen door een InDesign-Pakket te maken. Open uw opmaak in InDesign en klik bovenaan in het menu op Bestand → Pakket. InDesign vraagt dan naar een locatie om het bestand in op te slaan. En ook naar extra gegevens die aan het pakket worden toegevoegd.

 

Wat u aan ons bezorgt

Indesign-pakket met alle fonts en afbeeldingen.
Tabel in .csv of als Excel-werkmap met de variabele data.

Hoe krijg ik mijn bestand tot bij Egberghs?

De gemakkelijkste manier: upload je bestanden via onze website https://egberghs.be/Bestanden-Uploaden#. Of mail je bestanden door naar info@egberghs.be (max. 8mb). U kan hiervoor ook een gratis service zoals WeTransfer (http://www.wetransfer.com) gebruiken. Of spring binnen in onze winkel met een cd of USB-stick!

Hebt je vaak terugkerend drukwerk? Dan is ons web2print-platform dé oplossing. Organiseren, beheren, personaliseren en bestellen: je doet het allemaal in enkele muisklikken.

Wat hebben wij nodig voor een offerte?

Offerteaanvragen kan je sturen naar meedenker@egberghs.be. Of je kan gebruik maken van onze contactpagina. Als je een offerte aanvraagt is het handig als we volgende gegevens ontvangen.

  • Oplagen
  • Papier type
  • Afgewerkt formaat
  • Kleur of zwart/wit
  • Soort afwerking (Kapvorm, plooien, nieten).

Je mag ook altijd je pdf-bestand meesturen bij je offerteaanvraag.

Je kan inloggen op onze ftp server met volgende gegevens. Deze login heeft enkel schrijfrechten. Je kan de geuploade bestanden dus...

Overdruk of overprint is wanneer een element in je opmaak over een ander element wordt geprint en dus je beide...

De gemakkelijkste manier: upload je bestanden via onze website https://egberghs.be/Bestanden-Uploaden#. Of mail je bestanden door naar info@egberghs.be (max. 8mb). U kan hiervoor ook...

De naam zegt het al: dit is gepersonaliseerd drukwerk. Zoals een adres op omslagen, een persoonlijke aanspreking op een uitnodiging,...

Het bestand dat je uiteindelijk aanlevert, is in .PDF. Dit bestand ziet hetzelfde uit op elke computer en kan je...