JLG Industries

bespaart tijd, papier én kosten dankzij on demand printing van Egberghs

Just in time. Het is een kernbegrip bij JLG in de Haven van Antwerpen. Maandelijks komen er in Kallo zo’n 700 hoogtewerkers aan vanuit de Verenigde Staten en China. JLG assembleert de machines en exporteert ze naar alle uithoeken van Europa. Door de samenwerking met Egberghs versnelt het administratieve proces. Zodra er een bestelling binnenkomt, print Egberghs meteen de juiste handleiding in de juiste taal.

Just in time printing

Egberghs ontwikkelde in 2014 een slimme applicatie en implementeerde die ín de software van JLG. Een keer per week uploadt de PDI Coördinator (Pre Delivery Inspection) van JLG de bestellingen naar de beveiligde omgeving van Egberghs. Vrijwel meteen start het printproces in Hasselt op – volledig automatisch. Een medewerker van Egberghs bundelt de handleidingen met de juiste certificaten en voegt een voorblad met serienummer toe. Een koerier levert de gesealede mapjes twee dagen na de bestelling bij JLG in Kallo.

“We hebben altijd de juiste handleidingingen in de juiste taal op het juiste moment in voorraad. Daardoor kunnen we onze hoogtewerkers sneller verschepen én factureren!”
Wilfried Bussels, PDI Coördinator bij JLG 

 

Minder fouten, minder kosten

De samenwerking met Egberghs levert JLG alleen maar voordelen. Dankzij de databank is de foutenmarge herleid tot een absoluut minimum. Daarnaast is er geen overstock. De nodige handleidingen worden just in time geprint en geleverd. Dat betekent ook dat de verzending van de machines nooit meer vertraging oploopt omdat er handleidingen ontbreken. En voor de JLG-medewerker neemt de werklast gevoelig af. Hij of zij checkt simpelweg het serienummer op het voorblad van de documentenmap en stopt alles in één keer bij de juiste schaarlift of hoogtewerker. Van een win-winsituatie gesproken.

Over JLG

JLG Industries is wereldleider in hoogtewerkers. Sinds 1969 levert de multinational sterke, veelzijdige apparatuur én een ongeëvenaarde service. Het aanbod is ontzettend divers: van schaarliften en verreikers tot goederenpickers en hoogtewerkers met diesel-, elektrische of hybride motoren. JLG assembleert maandelijks zo’n 700 toestellen in de Haven van Antwerpen om ze vervolgens te exporteren naar heel Europa.

www.jlg.com

CONCREET

 

Probleem

JLG heeft tientallen verschillende handleidingen in diverse talen. Een medewerker pickt de nodige manuals handmatig en stoot vaak op stocktekorten. Hierdoor vertraagt de export én facturatie.

 

Oplossing

Egberghs implementeert een slimme applicatie die op het juiste moment de juiste handleiding print in de juiste taal. De nodige certificaten met serienummers worden toegevoegd en bij de handleidingen gestopt.

 

Resultaat

Een medewerker van JLG controleert het serienummer van de machine en voegt het juiste documentmapje toe. De handling is beperkt, de foutenmarge minimaal. Bovendien bespaart JLG heel wat geld, tijd en papier.

Een voorproefje van hoe we jouw communicatie kunnen versterken?

Beleef het zelf in onze experience room. Je krijgt er een exclusieve tour achter onze schermen bovenop.