Geschiedenis

Een erfenis van meer dan 70 jaar vakmanschap in print én een geslaagde digitale transformatie: dit is de geschiedenis van Egberghs in vogelvlucht.

1947 - Girl power

In een kleine garage in de Rozenstraat in Hasselt steekt Gaby Egberghs de handen uit de mouwen. Ze drukt er architectenplannen op gespecialiseerde ammoniakdrukmachines voor architecten en de Hasseltse stadsdiensten. Deze girl power in een sterke mannenwereld betekent de start van een bloeiend familiebedrijf.

1968 - Tweede generatie

Zoon Freddy Vroonen neemt Egberghs over van zijn moeder. Onder de tweede generatie verhuist de onderneming naar de Diesterstraat 10-12. Er komt een winkel bij met bureau-artikelen en professionele tekenmaterialen. Die is decennialang een gevestigde waarde in Hasselt en omstreken.

1986 - Uitbreiding

Tijd voor een gevoelige uitbreiding. Egberghs neemt zijn intrek in een groter pand in de Diesterstraat 19.

1994 - Europese primeur

Freddy Vroonen pikt een Europese primeur in: de allereerste digitale Indigo drukpers wordt geïnstalleerd bij de Hasseltse onderneming! Een visionaire beslissing, zo blijkt later.

2004 - Tweede vestiging

De digitale activiteiten nemen een sterke vlucht. Egberghs barst uit z’n voegen in het stadscentrum en opent een tweede vestiging aan de Luikersteenweg 320.

2010 - Strategische omschakeling

Helaas, Freddy Vroonen overlijdt onverwacht. Zoon Gert Vroonen zet de familieonderneming verder, mét een nieuwe visie. Egberghs focust naast kwalitatieve drukwerken op het hele servicegebeuren errond. De winkel in de Diesterstraat verdwijnt. Alle activiteiten worden gecentraliseerd op de strategische locatie aan de Luikersteenweg.

2017 - Slimme communicatie

70 jaar Egberghs: dit is een historisch jaar! De unieke Printing & Beyond-aanpak is een succes. Egberghs versterkt ondernemingen met een slimme corporate communicatie, POS-materialen, eventondersteuning, printmanagement, cross-mediale campagnes en creative support.