Een echt rad van fortuin voor alle vestigingen van KwadrO.

Trots zijn op wat je kan. Wij vinden bij Egberghs dat het weleens mag. Want ons buitengewoon veelzijdige team zet zich tenslotte dag in dag uit 200 % in om de knapste dingen met (onder meer) print te doen. Onze slogan is niet voor niets ‘Printing and beyond’.

Verdraaid plezant, zo’n rad van fortuin!

Speelse opdrachten met een stevig technisch kantje? Daar zetten we maar al te graag ons creatieve en analytische brein voor in. Zo vroeg Group A ons onlangs om raad. Want ze wilden in de KwadrO-vestigingen een rad van fortuin plaatsen. Dus gingen wij als een wervelwind aan de slag!

Graag uitgedaagd

Het amusante idee was er, maar de klant zat nog met heel wat vragen. Gingen ze voor een groot, bijna levensecht exemplaar? Of een kleiner tafelmodel? Kon het rad ook tegelijk stevig én aanpasbaar zijn voor de verschillende vestigingen? Mét het herkenbare geluidje van Rad van Fortuin? En dat allemaal zo duurzaam mogelijk? We brainstormden erop los en kwamen met een slimme en leuke oplossing op de proppen.

Eerst en vooral besloten we dat een tafelmodel – nog best groot maar makkelijker verplaatsbaar – de beste keuze was. Zeker gezien de beperkt beschikbare ruimte in de toonzaal van de meeste vestigingen.

Verder stelden we een geïntegreerde staander met whiteboard voor bij het rad. Hierop kon men dan in de vestigingen zelf de prijzen met magneten en markers aangeven én op elk moment wijzigen. Om het geheel bovendien zo duurzaam mogelijk te produceren, kozen we voor forex van 10 mm dikte.

En ja, we vonden uiteindelijk de juiste materialen en opstelling om ook het gekende deuntje te laten horen én de as goed te laten doordraaien. Alles om het nét echt te laten aanvoelen.

Van schets tot levering

Op basis van de goedgekeurde schetsen werkten we een blanco dummy uit. Dat liet ons en de klant toe om alles uitvoerig te testen. Het bleek netjes aan te sluiten bij wat Group A in gedachten had, dus ging het rad mét de opmaak in KwadrO-huisstijl in productie. We leverden het toffe item in alle vestigingen … en zij kregen tal van enthousiaste reacties van klanten

Ook een tof idee? Laat Egberghs het voor je uitwerken. Contacteer ons.

meedenker@egberghs.be of 0475 59 03 30