Jenevermuseum Hasselt

Een borrelende openingscampagne voor het vernieuwde Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is met 50 000 bezoekers per jaar dé toeristische hotspot in Hasselt. Na 27 jaar was het tijd voor een grondige restyling. Het vernieuwde museum zet voortaan in op een interactieve beleving van het befaamde streekproduct met gesofisticeerde multimedia.

 

Doel: toeristen (en bewoners) warm maken voor een ultieme beleving in het vernieuwde museum.

 

Concept, uitwerking en coördinatie van de borrelende campagne 100% door Egberghs.

Print

 

Toerisme Hasselt verdeelde flyers met een persoonlijke registratiecode.

 

 

In het toeristisch infokantoor installeerden we een ‘Borrelbord’. Deze display trok massaal aandacht voor de ludieke campagne en was de setting voor een selfie-wedstrijd.

 

 

Online

Door registratie van de persoonlijke code op een speciaal opgezette wedstrijdsite maakten deelnemers kans op een gratis duoticket voor het vernieuwde museum én de hoofdprijs: een smaakvolle overnachting voor twee in Hasselt.

 

Wedstrijdkansen verdubbelen? Dat kon door een toffe selfie aan het Borrelbord te uploaden naar de online Borrelbord-galerij.

 

Campagneresultaten

Heel wat aandacht voor de heropening van het Jenevermuseum door een massale fotostop bij Toerisme Hasselt en een kleurrijke fotogalerij online.

 

Maar ook: honderden online registraties. Heel wat nieuwe data van (dagjes)toeristen dus die voortaan digitaal op de hoogte blijven van alle leuke activiteiten in Hasselt.

Een voorproefje van hoe we jouw communicatie kunnen versterken?

Beleef het zelf in onze experience room. Je krijgt er een exclusieve tour achter onze schermen bovenop.