Bestand met personalisatie

De naam zegt het al: dit is gepersonaliseerd drukwerk. Zoals een adres op omslagen, een persoonlijke aanspreking op een uitnodiging, een promocode of zelfs een op maat gemaakt magazine. Wij vertrekken van een vaste opmaak en een tabel met te personaliseren velden.

 

Aanmaken van de tabel

Dat is het makkelijkst in Excel. De rijen van de tabel bevatten de versies. De kolommen bevatten de variabele data. In de eerste rij (De header) zet u de naam van de variabele kolom (bv. Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer, E-mailadres). In de rijen hieronder zet u de data die u wilt afdrukken. 1 rij per versie. De aanlevering gebeurt in een .csv-formaat of een Excel-werkmap.

 

Aanmaken van de opmaak

 

Duid tijdens de opmaak uw variabele tekst aan. Zet ze tussen [ ]. Bij een aanspreking krijgt u dan bv. “Beste [Voornaam],”. Nadien vervangen wij deze ‘tags’ door de variabele tekst uit uw tabel. Aanleveren van de opmaak Bij aanlevering hebben we ook het InDesign-bestand nodig en alle links en fonts die gebruikt worden. Dit alles kunt u makkelijk doen door een InDesign-Pakket te maken. Open uw opmaak in InDesign en klik bovenaan in het menu op Bestand → Pakket. InDesign vraagt dan naar een locatie om het bestand in op te slaan. En ook naar extra gegevens die aan het pakket worden toegevoegd.

 

Wat u aan ons bezorgt

Indesign-pakket met alle fonts en afbeeldingen.
Tabel in .csv of als Excel-werkmap met de variabele data.